Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το ευαίσθητο δέρμα συχνά υπόκειται στην ερυθρότητα, τη ξηρότητα και την πρόωρη γήρανση. Επιλέξτε φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον ευαίσθητο τύπο της επιδερμίδας σας και χαρίστε του την απαραίτητη φροντίδα και προστασία που χρειάζεται.

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητο δερματότυπο και συχνά συνδέουν αυτή την πάθηση με το DNA τους.  Θα μπορούσες να είσαι ένας από αυτούς! Ευτυχώς, με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και μια αφοσιωμένη ρουτίνα περιποίησης μπορείτε να μειώσετε και να αποφύγετε την ευαισθησία και τον ερεθισμό του δέρματος. Ο χρυσός κανόνας αναφέρει ότι θα πρέπει να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, χωρίς υπερβολικά επιθετικά συστατικά και φόρμουλες.  Εν ολίγοις, είναι καλή ιδέα να προτιμάτε προϊόντα που λειτουργούν αρμονικά στο δέρμα σας, χωρίς να το καταστρέφουν.

Άλλα δυνητικά επιβλαβή στοιχεία για την επιδερμίδα μας είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, όπως απορρυπαντικά, αποσμητικά χώρου ή τρόφιμα που μπορεί να σας προκαλέσουν ερεθισμούς, ερυθρότητα ή και άλλες αντιδράσεις. Τέλος, ο τρόπος ζωής, οι εξωτερικοί παράγοντες, οι συναισθηματικές συνθήκες και η φυσική γήρανση μπορούν να προκαλέσουν υπερευαισθησία σε κάθε τύπο δέρματος.

Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το δέρμα μας είναι πραγματικά ευαίσθητο;

Παρακάτω θα βρείτε τα συμπτώματα για να καταλάβετε αν όντως έχετε ευαίσθητο δέρμα.

  • Υπερβολική ερυθρότητα
  • Ερεθισμοί 
  • Υπερβολική ξηρότητα
  • Δέρμα ιδιαίτερα επιρρεπές σε δερματικές αντιδράσεις όπως είναι τα εξανθήματα και τα γδαρσίματα.

Ο καθένας μας μπορεί να υποστεί ευαισθησία του δέρματος κατά τη διάρκεια της ζωής του και αυτό μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες όπως είναι ο τρόπος ζωής, οι ιδιαίτερες συνθήκες, η γήρανση και μπορεί να εμφανιστεί είτε σε υπερβολικό βαθμό είτε και σε λιγότερο ανάλογα με τα αίτια που το προκαλεί.

Εάν έχετε παρατηρήσει στην επιδερμίδα σας κάποια από τις παραπάνω συνθήκες διαβάστε στη συνέχεια κάποια από τα αίτια που προκαλούν την ευαισθησία στην επιδερμίδα σας!

Αίτια που δημιουργούν ευαισθησία στο δέρμα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία στην επιδερμίδα σας.  Από γενετικούς παράγοντες έως και υπερβολικά επιθετικά προϊόντα περιποίησης.  Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες ευαισθησίας του δέρματος.

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Xρησιμοποιείτε ζεστό νερό στο μπάνιο ή στο ντους σας; Καλύτερα να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια!  Ενώ ένα ζεστό ντους μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι τόσο ευεργετικό για το δέρμα σας.  Μάλιστα, το ζεστό νερό μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα και να βλάψει το δέρμα σας, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις και ευαισθησία σε προϊόντα, στο ηλιακό φως και σε ατμοσφαιρικές καταστάσεις.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

 Το κλίμα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την κατάσταση του δέρματος σας.  Τα ψυχρά και ξηρά κλίματα μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση και ξηρότητα με επακόλουθη βλάβη το φραγμό του δέρματος εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.  Ομοίως, ο εξαιρετικά ζεστός και ξηρός καιρός μπορεί να ερεθίσει και να ξηράνει το δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης και την εμφάνιση ρυτίδων.

Η επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας κατάλληλη για το κλίμα στο οποίο βρισκόμαστε είναι απαραίτητη!

 

ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Το έκζεμα, η ροδόχρους ακμή και η δερματίτιδα μπορούν να αυξήσουν την ευαισθησία του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.  Σε περίπτωση χρόνιων δερματικών παθήσεων καλό είναι να επιλέγετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε με προσοχή, αποφεύγοντας την επιδείνωση των ερεθισμών που υπάρχουν ήδη στο δέρμα σας.

Επιλέξτε προϊόντα χωρίς αρώματα, δερματολογικά ελεγμένα.

ΧΗΜΙΚΑ

Η χρήση προϊόντων προσωπικής περιποίησης με συνθετικά και χημικές ουσίες μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος σας.  Για παράδειγμα, τα πολύ δυνατά προϊόντα καθαρισμού μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία του δέρματος σας, καταστρέφοντας το μικροβίωμα του αφήνοντας το πιο αποδυναμωμένο, πιο ευαίσθητο και πιο απροστάτευτο απέναντι στους εξωτερικούς παράγοντες. 

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με καθαρές συνθέσεις, πλούσια σε φυσικά βοτανικά συστατικά, που δρουν ήπια και με σεβασμό προς το δέρμα και τον πλανήτη μας.

Πως μπορώ να καταλάβω ότι το δέρμα μου είναι ευαίσθητο;

Το να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε τον τύπο επιδερμίδα σας είναι σημαντικό για την επιλογή των προϊόντων περιποίησης που θα χρησιμοποιείτε. Το να προσδιορίσετε αν έχετε ή όχι ευαίσθητο δέρμα είναι πολύ απλό! Το δέρμα σας μπορεί να είναι ευαίσθητο εάν:

  • Είναι επιρρεπής στην ερυθρότητα
  • Παρουσιάζει αίσθηση καψίματος
  • Παρουσιάζει ξηρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά τη χρήση ενυδατικών προϊόντων
  • Υποφέρει από δερματικά εξανθήματα που δεν σχετίζονται με τροφικές συνήθειες ή με κάποια φαρμακευτική αγωγή 
  • Παρουσιάζει συχνά εξανθήματα και ερεθισμούς

Η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε με βεβαιότητα εάν έχετε ή όχι ευαίσθητο δέρμα. Η βοήθεια των ειδικών και η εξονυχιστική εξέταση της επιδερμίδας σας, θα καθορίσουν επίσης τις αιτίες μιας πιθανής ευαισθησίας του δέρματος σας. 

Πως να φροντίσετε σωστά το ευαίσθητο δέρμα!

Εάν υποφέρετε από ένα ευαίσθητο δέρμα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα που βοηθούν στη φυσική του λειτουργικότητα.  Προτιμήστε φυσικά, βιολογικά προϊόντα χωρίς αρώματα, απαλλαγμένα από τεχνητά χρώματα, parabens ή σκληρές επιφανειοδραστικές ουσίες όπως το SLS και το SLES.  Αποφεύγετε προϊόντα που είναι πλούσια σε φθηνά συστατικά και χημικά.

Η προστασία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας.  Για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, επιλέξτε προϊόντα πλούσια σε προβιοτικά και φυσικά έλαια για να ενισχύσετε τα καλά βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και είναι υπεύθυνα για έναν υγιή και προστατευμένο δερματικό φραγμό. Φροντίστε να φοράτε καθημερινά αντηλιακό για να προστατεύετε το δέρμα σας και να αποτρέψετε την ξηρότητα ή την ερυθρότητα που προκαλείται από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.  Μια ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας θα προστατεύσει την επιδερμίδας σας μαζί με την ενυδατική σας κρέμα και τις μάσκες προσώπου και θα βοηθήσουν το δέρμα να καταπραΰνει την κάθε ευαισθησία.

Η [ comfort zone ] χρησιμοποιεί τους ισχυρούς πόρους της μητέρας φύσης, προάγοντας την βιωσιμότητα με τη χρήση φυσικών βοτάνων και συστατικών. Κάθε προϊόν λειτουργεί σε συνεργασία με το δέρμα, αποφεύγοντας συστατικά που είναι επιβλαβή για αυτό.  Εάν το δέρμα σας υποφέρει απλώς από ξηρότητα, τα ενυδατικά και θρεπτικά προϊόντα της σειράς Renight είναι κατάλληλα για εσάς. Εάν, από την άλλη πλευρά, υποφέρετε από ξηρότητα αλλά σε συνδυασμό με υπερευαισθησία επιλέξτε τη σειρά Remedy που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ηρεμεί, να ενδυναμώνει και να καταπραΰνει το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα

Τα πιο κατάλληλα προϊόντα της [ comfort zone ] για το ευαίσθητο δέρμα

Η Remedy και η  Renight είναι σειρές που διαθέτουν υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά.  Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας που ταιριάζουν στα ευαίσθητα δέρματα, που έχουν δημιουργηθεί με βιώσιμο τρόπο για την ευεξία του δέρματος σας και του περιβάλλοντος.

Η σειρά  Remedy δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του ευαίσθητου και επιρρεπούς σε ερυθρότητα δέρματος.  Η ομάδα από τους επιστήμονες και τους ερευνητές μας έχει δημιουργήσει ήπιες αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές φόρμουλες για τον καθαρισμό, την καταπράϋνση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, αποτρέποντας την εμφάνιση ή την επιδείνωση κάθε είδους ερεθισμού.  Η Remedy ηρεμεί, αποκαθιστά και ενισχύει το φυσικό φραγμό του δέρματος χάρη σε φόρμουλες απαλλαγμένες από συνθετικά αρώματα και πλούσιες σε προβιοτικά που προστατεύουν την ακεραιότητα της χλωρίδας που υπάρχει φυσικά στο δέρμα, ενισχύοντας τους μικροοργανισμούς που κατοικούν στην επιφάνεια του.  Η ικανότητα και η ακεραιότητα του δερματικού φραγμού ενισχύονται, καθιστώντας τον ισχυρότερο έναντι των εξωτερικών επιθέσεων από βακτήρια που ευθύνονται για τις αλλοιώσεις του δέρματος όπως είναι ο ερεθισμός και η ερυθρότητα.

Remedy Cream to Oil

Το έλαιο Marula προσφέρει σε αυτό το καθαριστικό την τέλεια λύση για το ευαίσθητο δέρμα που έχει την τάση να παρουσιάζει ερυθρότητα. Μια φόρμουλα που μετατρέπεται από κρέμα σε λάδι για να απομακρύνει τις ακαθαρσίες που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας από όλη την ημέρα. Χωρίς συνθετικά αρώματα ή επιφανειοδραστική ουσία, καθαρίζει το πρόσωπο χωρίς να καταπονεί το ευαίσθητο δέρμα.

Χωρίς αρώματα και αλκοόλη, αυτό το τόνερ είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε ρουτίνα των ευαίσθητων επιδερμίδων.  Η καταπραϋντική, φιλική προς το περιβάλλον, vegan φόρμουλα, πλούσια σε πρεβιοτικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για όσους περνούν πολύ χρόνο σε χώρους με κλιματισμό ή/και θέρμανση.

Ένα απαραίτητο προϊόν με άμεσο αποτέλεσμα για να καταπραΰνει το δέρμα μέρα με τη μέρα. Χάρη στο Wonder από το Περού και το μεξικάνικο Ύσσωπο που περιέχεται στη φόρμουλα, αυτός ο ορός έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες, για άμεση ανάπλαση, ανακούφιση και αποκατάσταση.

Remedy Defence Cream

Πλούσια ενυδατική κρέμα, ιδανική για ξηρές επιδερμίδες. Μια πλούσια και απαλή σύνθεση, χωρίς αρώματα, που ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα για να ανακουφίσει την ευαισθησία και τους ερεθισμούς.  Το έλαιο Marula και το βούτυρο καριτέ συνδυάζονται για να εξασφαλίσουν ενυδάτωση που διαρκεί.

Μια θρεπτική μάσκα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα για την επαναφόρτιση του δέρματος.  Με έλαιο Goji Berry και Βιταμίνη Ε ανακουφίζει το ξηρό, ευαίσθητο και εξαντλημένο δέρμα. Το Υαλουρονικό Οξύ που περιέχει χαρίζει ενυδάτωση, βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων και στα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Συνοψίζοντας:

Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί περισσότερη φροντίδα, άλλα αξίζει τον κόπο.  Δημιουργήστε τη ρουτίνα περιποίησης σας με τη σειρά Remedy και τη Renight για μια πλήρης ολοκληρωμένη περιποίηση, από τον καθαρισμό μέχρι την ενυδάτωση. 

Οι συμβουλές από έναν ειδικό είναι απαραίτητη για να διαπιστώσετε εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και χρειάζεται ειδική θεραπεία.  Ο προσδιορισμός του τύπου του δέρματος μας και η κατανόηση του τρόπου φροντίδας του μπορεί να αλλάξει εντελώς την προσέγγιση μας στην περιποίηση του δέρματος.

Άρθρο από:

Monica Poli, Skin Scientists & Nutritionist

Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική, η Monica εντάχθηκε στη [ comfort zone ] το 1998 και αφιερώνει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της στον τομέα της αισθητικής και της φροντίδας του δέρματος. Χάρη σε ένα Master in Nutrition και Wellness, εμπλουτίζει τις γνώσεις της εμβαθύνοντας σε επιστημονικά θέματα, την εκπαίδευση της σε επιστημονικά θέματα και την ολιστική ευημερία.