ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

Το δέρμα σας έχει τη τάση να εμφανίζει υπερβολική λιπαρότητα, λάμψη και ακαθαρσίες;  Εδώ θα βρείτε τη λύση για να δώσετε ματ αποτέλεσμα και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας χωρίς να φράζετε τους πόρους.  Επιπλέον, θα βρείτε παρακάτω τις βέλτιστες πρακτικές και τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης ενός λιπαρού δέρματος. 

Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.  Ενώ η παραγωγή σμήγματος είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση και τη διατήρηση του υγιούς δέρματος, η υπερβολική έκκριση λιπαρότητας δημιουργεί ακμή και φραγμένους πόρους.

Τα χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος
  • Το δέρμα παράγει πολύ σμήγμα στο πρόσωπο και φαίνεται πιο γυαλιστερό
  • Εμφανίζονται μαύρα στίγματα, κλειστοί και διευρυμένοι πόροι
  • Ήσασταν επιρρεπείς στην ακμή κατά τη διάρκεια τις εφηβικής σας ηλικίας ή και αργότερα στη ζωή σας
  • Η εφαρμογή του μακιγιάζ δεν διαρκεί μέχρι το τέλος της ημέρας
Οι αιτίες για λιπαρό δέρμα

Όπως αναφέραμε, το ακάθαρτο ή λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που προκαλεί ατέλειες όπως ακμή και μαύρα στίγματα.

Η παραγωγή σμήγματος λοιπόν, μπορεί να προκληθεί από διαφορετικούς παράγοντες όπως από περιόδους έντονου στρες έως ορμονικές δυσλειτουργίες ή διατροφικές συνήθειες.  Ειδικότερα, σε περιόδους που αντιμετωπίζουμε έντονο στρες – το οποίο μπορεί να προέρχεται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, η υγρασία και οι ακτίνες UV, όσο και από συναισθηματικές καταστάσεις – το δέρμα προσπαθεί να μείνει ενυδατωμένο.  Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα στην προσπάθεια του να κρατηθεί ενυδατωμένο προκαλεί υπερπαραγωγή σμήγματος, ακμή και μαύρα στίγματα.

Θεραπείες για λιπαρό δέρμα: περιποίηση προσώπου

Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό και εμφανίζει ατέλειες, υπάρχουν διάφορα προϊόντα περιποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιή και να μειώσετε την λιπαρότητα.  Συγκεκριμένα η κύρια ανάγκη για μια ρουτίνα περιποίησης για το λιπαρό δέρμα είναι η εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων του δερματικού φραγμού με καθαριστικά και καταπραϋντικά αποτελέσματα.  Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα και τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα που χρειάζεται φροντίδα.

  1. Για αρχή, αφιερώστε στον εαυτό σας ένα βαθύ καθαρισμό το πρωί και το βράδυ, ώστε να ελευθερωθούν οι πόροι που έχουν δημιουργηθεί από το σμήγμα που παράγετε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή από τους εξωτερικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Το Active Pureness Gel: είναι ένα καθαριστικό τζελ ιδανικό για ήπια απολεπιστική δράση ικανή να απελευθερώσει τους πόρους από μακιγιάζ και υπερβολικό σμήγμα.
  2. Δεδομένου ότι το λιπαρό δέρμα επηρεάζεται από τους διευρυμένους πόρους, επιλέξτε μια στυπτική τονωτική λοσιόν για να μειώσετε τη λιπαρότητα και να εξισορροπήσετε το δέρμα. Το Active Pureness Toner είναι κατάλληλη τονωτική λοσιόν για το λιπαρό δέρμα με απολεπιστική και καθαριστική δράση, το οποίο χάρη στη γλυκονολακτόνη που περιέχει, είναι ιδανικό για την ολοκλήρωση του καθαρισμού του προσώπου και τη μείωση των ακαθαρσιών και  των διεσταλμένων πόρων.
  3. Σε αυτό το σημείο, επιλέξτε έναν ορό για λιπαρά δέρματα οποίος είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της υφής του δέρματος: το Skin Regimen Tea Tree Booster, με έλαια Tee Trea, Mandelic Acid και Longevity Complex™  είναι ιδανικό για τη μείωση της εμφάνισης των κηλίδων και των διευρυμένων πόρων. Οι οροί προσώπου στοχεύουν στην επίλυση και τη διόρθωση συγκεκριμένων προβλημάτων με βάση τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας.
  4. Τέλος και πολύ σημαντικό! Μην παραμελείτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας: στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο παραμένει ενυδατωμένη, τόσο λιγότερο θα προσπαθεί να επιλύσει την αφυδάτωση παράγοντας υπερβολικό σμήγμα. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα για λιπαρά δέρματα πλούσια σε ενεργά συστατικά.  Το Active Pureness Fluid, με βιταμίνη C και ματ υφή, είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του λιπαρού και ακάθαρτου δέρματος, ενώ λειτουργεί και ως εξαιρετική βάση για μακιγιάζ.

Το λιπαρό δέρμα απαιτεί συνεχή και καθημερινή φροντίδα.  Για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, επιλέξτε προϊόντα [ comfort zone ] που είναι κατάλληλα για την φροντίδα και την υγεία του δέρματος