ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

DAVINES GROUP ΚΑΙ RODALE INSTITUTE

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία του Ομίλου μας με το Rodale Institue, πρωτοπόρο του αναγεννητικού βιολογικού κινήματος από το 1947. Το νέο Davines Group – Rodale Institute European Regenerative Organic Center θα θεμελιωθεί αυτό το φθινόπωρο στην Πάρμα, ακριβώς δίπλα στο Davines Village, επεκτείνοντας την προμήθειά μας σε αναγεννητικά βιολογικά συστατικά και λειτουργώντας ως κόμβος για την έρευνα της βιωσιμότητας και την εκπαίδευση των αγροτών.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Λίγο έξω από την Πάρμα της Ιταλίας, 15 στρέμματα γης είναι αφιερωμένα στο χωριό που είναι ουδέτερο σε ισοζύγιο άνθρακα και το οποίο περιλαμβάνει χώρους γραφείων, έναν επιστημονικό κήπο, ένα μπιστρό και πολλά άλλα.

 

Το χωριό είναι γνωστό ως Davines Village και είναι η παγκόσμια έδρα της  [ comfort zone ]. Ο βιώσιμος προορισμός ομορφιάς επεκτείνεται για να συμπεριλάβει μια ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Ένα αναγεννητικό βιολογικό αγρόκτημα, με ερευνητικό κέντρο και κέντρο εκπαίδευσης.

 

Το νέο European Regenerative Organic Center θα περιλαμβάνει μια έκταση 10 εκταρίων στην πανεπιστημιούπολη του Davines Village, εστιάζοντας την έρευνα και την εκπαίδευσή του σε μικρές και μεσαίες ευρωπαϊκές φάρμες που καλλιεργούν ειδικές καλλιέργειες για τρόφιμα, διατροφή και ομορφιά. Υποστηρίζοντας τους αγρότες της περιοχής, το Κέντρο θα εστιάζει στη βιολογική διαχείριση σε μεσογειακό κλίμα, καθώς και στη στενή σχέση μεταξύ των συστατικών προσωπικής φροντίδας και της γεωργίας.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ;

Η αναγεννητική βιολογική γεωργία είναι μια μέθοδος καλλιέργειας τροφίμων, ινών και συστατικών που προσεγγίζει τη γεωργία ως ένα ολιστικό σύστημα. Δε χρησιμοποιεί συνθετικά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και ενσωματώνει υψηλά πρότυπα για την υγεία του εδάφους, την ευημερία των ζώων και την νομιμότητα των αγροτών. 

 

Η αναγεννητική βιολογική γεωργία έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει άνθρακα, να μετριάσει την κλιματική αλλαγή, να προωθήσει τη βιοποικιλότητα και να προστατεύσει το έδαφος, τον αέρα και το νερό μας.

 

Οι επιστήμονες και το προσωπικό του Davines Group – Rodale Institute European Regenerative Organic Center, θα μελετήσουν παράλληλα με το εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της Davines, για να βρουν τρόπους με τους οποίους η αναγεννητική βιολογική γεωργία μπορεί να επηρεάσει την αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων ομορφιάς. Οι προσπάθειες αυτές θα στηρίξουν τους ντόπιους αγρότες και τη διεθνή αναγεννητική βιολογική κοινότητα, προωθώντας την προμήθεια πιο βιώσιμων συστατικών που μπορούν να θεραπεύσουν τη Γη και να ενισχύσουν το ιδιαίτερο όραμά μας για την ομορφιά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ RODALE

Το Rodale Institute ιδρύθηκε στην Πενσυλβανία των Ηνωμένων Πολιτειών και πρωτοπορεί στο αναγεννητικό βιολογικό κίνημα μέσω της έρευνας, της κατάρτισης των αγροτών και της εκπαίδευσης των καταναλωτών από το 1947, επινοώντας μάλιστα τη φράση ” “regenerative organic”” τη δεκαετία του 1980. Το 2018 ενώθηκε με μάρκες τροφίμων, μόδας και γεωργίας για να λανσάρει το Regenerative Organic Certified™, το υψηλότερο πρότυπο για την αναγεννητική βιολογική γεωργία στον κόσμο.

 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Davines για την επίτευξη του οράματός τους – ενός κόσμου όπου όχι μόνο τα βιολογικά τρόφιμα θεραπεύουν τον πλανήτη, αλλά και ο καταναλωτής μπορεί να υιοθετήσει έναν αναγεννητικό βιολογικό τρόπο ζωής και στα προσωπικά του προϊόντα.

 

Jeff Moyer, Διευθύνων Σύμβουλος του Rodale Institute

 

ΜAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ RODALE INSTITUTE

 

 

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η SACRED NATURE

Η δημιουργία του νέου ερευνητικού κέντρου αναγεννητικής γεωργίας είναι μόνο το πιο πρόσφατο βήμα που κάνει ο όμιλος Davines για την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας. Το 2014 ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Slow Food για τα προϊόντα Davines Essential Haircare και το 2020 ως Comfort Zone έχουμε λανσάρει την πιστοποιημένη με Cosmos, βιολογική και φυσικά σειρά περιποίησης Sacred Nature. Η σειρά περιέχει το Scientific Garden Extract™ που περιλαμβάνει βοτανικά εκχυλίσματα από elderberries, φλούδες ροδιού και φύλλα μυρτιάς από αναγεννητική γεωργία και συγκομιδή.

ΕΓΓΡΑΦH NEWSLETTER

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό δελτίο [ comfort zone ]

και να ενημερώνομαι για όλα τα νέα!