Τα προϊόντα Comfort Zone διαθέτουν πιστοποίηση Plastic Neutral

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για κάθε προϊόν που πωλείται σε πλαστική συσκευασία το έτος 2022, συλλέγεται ίση ποσότητα πλαστικού και θα αφαιρείται από τις ακτές των ωκεανών μέσω της συνεργασίας μας με την Plastic Bank.

Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα σημαντικό βήμα που κάνει η [ comfort zone ] στο ταξίδι της προς τη βιωσιμότητα. Εκτός από τη δέσμευσή μας να μειώσουμε δραστικά τη χρήση μη επεξεργασμένων πλαστικών και να επιλέγουμε πλαστικά ανακυκλώσιμα ή φυσικής προέλευσης για τα προϊόντα μας, αποφασίσαμε να δεσμευτούμε σε έναν εξίσου φιλόδοξο στόχο που θα μας οδηγήσει το 2022 να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι 100% “plastic neutral” πιστοποιημένο από την Plastic Bank.

Τι σημαίνει "Plastic Neutral";

Η πιστοποίηση Plastic Neutral σημαίνει ότι για κάθε προϊόν που πωλείται σε πλαστική συσκευασία, θα συλλέγεται και θα αφαιρείται ίση ποσότητα πλαστικού από το περιβάλλον μέσω της συνεργασίας μας με την   Plastic Bank  στην Ινδονησία, τη Βραζιλία και τις Φιλιππίνες.

Χάρη στον οικολογικό μας σχεδιασμό και αυτή τη νέα δέσμευσή μας, ως [ comfort zone ] θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τον ρόλο μας στην πρώτη γραμμή του τομέα της ομορφιάς για την προστασία του πλανήτη μας, συνδυάζοντάς το με ένα εξίσου σημαντικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Στην πραγματικότητα, επιλέξαμε την Plastic Bank για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να βελτιώσουμε και τη ζωή των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη συλλογή κατά μήκος των ακτών.

«Η βιωσιμότητα δεν είναι στόχος, αλλά ταξίδι. Η πιστοποίηση Plastic Neutral της Plastic Bank το 2022 επιβεβαιώνει δύο από τις βασικές μας αξίες: τη φροντίδα και την καινοτομία. Για το λόγο αυτό, η πιστοποίηση ουδετερότητας όσον αφορά τα πλαστικά είναι ένα βήμα προς τα εμπρός σε αυτό το μονοπάτι, το οποίο ελπίζουμε ότι πολλές άλλες εταιρείες θα θελήσουν να ακολουθήσουν.»

Anthony Molet
Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Davines

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της συσκευασίας, από την αρχή μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής της.

Για πολλά χρόνια η [ comfort zone ] ακολουθεί τις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού των συσκευασιών, ελαττώνοντας με αυτό το τρόπο τη χρήση αγνών φυσικών πόρων, επιλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά και εισάγοντας επαναχρησιμοποιούμενες λύσεις.

Γνωρίζουμε ότι κανένα υλικό δεν είναι τέλειο και ότι η συσκευασία περιλαμβάνει μια ποικιλία περιβαλλοντικών προκλήσεων από την αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών μέχρι το τέλος της ζωής της και την πιθανή διασπορά των άδειων συσκευασιών – σκουπιδιών στο περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ενεργήσουμε σε όλες αυτές τις πτυχές. 

Μάθετε περισσότερα

Συνεργασία Plastic Bank: πιστοποιήθηκε ότι συλλέχθηκαν 100 τόνοι πλαστικού το 2021 έως το 2022

Ανάμεσα στις διάφορες δράσεις οικολογικού σχεδιασμού που έχουμε ήδη αναλάβει, το 2021 ξεκινήσαμε την πρώτη μας συνεργασία με την Plastic Bank: αποφύγαμε τη διασπορά 100 τόνων πλαστικού στη θάλασσα. Ήταν μια υπέροχη αρχή και φέτος δεσμευόμαστε ότι θα ανεβούμε στο επόμενο επίπεδο.

Ενίσχυση μιας αναγεννητικής κοινωνίας

Η Plastic Bank υποστηρίζει τη διακοπή πλαστικών στους ωκεανούς, βελτιώνοντας παράλληλα τις παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν δεσμευτεί για τη συγκομιδή. Δημιουργούν ηθικά οικοσυστήματα ανακύκλωσης σε παραθαλάσσιες κοινότητες και επεξεργάζονται ξανά υλικά για την επανεισαγωγή στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της παραγωγής.

#1
Επανάσταση στην ανακύκλωση

Η Plastic Bank βοηθάει στη δημιουργία ηθικών οικοσυστημάτων ανακύκλωσης σε ευάλωτες παραθαλάσσιες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

#2
Βελτιώστε τη ζωή των συλλεκτών

Οι συλλέκτες λαμβάνουν μπόνους, τα οποία τους βοηθούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, όπως η τροφή, τα καύσιμα, το σχολείο και η ασφάλιση της υγείας.

#3
Σταματήστε τα πλαστικά στον ωκεανό

Οι συλλέκτες μαζεύουν τα πλαστικά απόβλητα από τον ωκεανό, τη στεριά και τις ακτές μας.

#4
Εξασφάλιση διαφάνειας

Η πλατφόρμα blockchain της Plastic Bank παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα και ραγδαία επέκταση.