ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, πιθανότατα να γνωρίζετε διάφορα ενεργά συστατικά όπως είναι το γλυκολικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ που υπάρχουν σε διάφορα προϊόντα περιποίησης.  Εάν δεν γνωρίζετε όμως τι είναι και τι κάνουν αυτά τα οξέα, σε αυτό το άρθρο θα κατανοήσετε το τι ακριβώς είναι και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα.  Κατανοώντας λοιπόν τη διαφορά τους θα μπορέσετε να επιλέξετε τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα τα οποία είναι κατάλληλα για το δέρμα σας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα κοινό συστατικό που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα δέρματος.  Είναι ένα μόριο οξέος που ανήκει στα άλφα υδροξύ οξύ (ΑΗΑ) και μόλις εφαρμοστεί στο δέρμα, απορροφάται εύκολα.  Επειδή τα μόρια του γλυκολικού οξέος είναι πολύ μικρά, διεισδύουν εύκολα στον επιδερμικό φραγμό και είναι ιδανικά για τη στόχευση προβλημάτων που επηρεάζουν πολλά στρώματα του δέρματος, όπως η υπερμελάχρωση.  Το γλυκολικό οξύ λειτουργεί επίσης πολύ καλά σε προβλήματα που επηρεάζουν την επιφάνεια του δέρματος. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες το καθιστούν αποτελεσματικό ως θεραπεία για τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

«Το γλυκολικό οξύ είναι το καλύτερο πρότυπο όταν πρόκειται για αποτελεσματική απολέπιση, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για προβλήματα γήρανσης, επειδή είναι ευρέως ευεργετικό, καθώς λειαίνει την υφή του δέρματος, ενισχύει το κολλαγόνο και δίνει λάμψη.»

Christine Lee,  Πιστοποιημένη Αισθητικός και [ comfort zone ] Master Educator

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΥΔΡΟΞΥΟΞΕΟΥ (ΑΗΑ) ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Τα οφέλη από τη χρήση του γλυκολικού οξέος για το δέρμα είναι πολλά.  Αρχικά έχει αντιγηραντική δράση.  Αφού διεισδύσουν στο δέρμα, τα μόρια του γλυκολικού οξέος διεγείρουν το σώμα να παράγει κολλαγόνο και πρωτεϊνη που βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

Απολεπιστικά προϊόντα με βάση τα ΑΗΑ θα βρείτε στο απολεπιστικό BODY STRATEGIST PEEL SCRUB για το σώμα και στο SUBLIME SKIN PEEL PAD για το πρόσωπο, που συνδυάζουν τη φυσική, ελαφριά απολέπιση γλυκολικού οξέος με τη μηχανική απολέπιση για πιο αποτελεσματικό αποτέλεσμα. 

Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα

Τα προϊόντα με γλυκολικό οξύ λειτουργούν θετικά στο ξηρό δέρμα επειδή αφαιρούν φυσικά τα νεκρά κύτταρα.  Όταν τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο πρόσωπο μπορούν να εμποδίσουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας να εισχωρήσουν σωστά στο δέρμα.  Όταν συνδυάζετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με το γλυκολικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικά.

Επανορθώνει την υπερμελάγχρωση και τον τόνο του δέρματος

Τα σημάδια ακμής, οι κηλίδες υπερμελάγρωσης (από τον ήλιο) και ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ.  Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα εξομαλύνεται ο τόνος του δέρματος.

Περιορίζει τους διευρυμένους πόρους

Οι διευρυμένοι πόροι προκαλούν στο δέρμα μείωση ελαστικότητας, γι’ αυτό και φαίνονται όλο και μεγαλύτεροι με την πάροδο του χρόνου.  Διεγείροντας φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου, το γλυκολικό οξύ μπορεί να συσφίξει τους πόρους του δέρματος.

Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες αναπτύσσονται επίσης με τη πάροδο του χρόνου καθώς το δέρμα χάνει τη φυσική του ελαστικότητα.  Η συνεχής χρήση προϊόντων που περιέχουν γλυκολικό οξύ συμβάλει στη μείωση τους, διεγείροντας τη παραγωγή κολλαγόνου.

Φωτίζει τη θαμπή επιδερμίδα

Η επιδερμίδα φαίνεται θαμπή όταν υπάρχουν νεκρά κύτταρα.  Το γλυκολικό οξύ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και φωτίζει φυσικά την επιδερμίδα.  Τα χημικά peeling με βάση το γλυκολικό οξύ όπως το βραβευμένο από τα Aesthetic Awards του 2022  SKIN REGIMEN GLYCO – LACTO PEEL MASK, προσφέρουν μια πιο έντονη περιποίηση για νεανικό, λαμπερό δέρμα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το σαλικυλικό οξύ ταξινομείται στην ομάδα των βήτα υδροξυ οξέων (ΒΗΑ) και είναι φυσικό παράγωγο που προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς.  Τα βήτα υδροξυοξέα έχουν ισχυρές απολεπιστικές ιδιότητες, χάρη στην ικανότητα τους να ξηραίνουν  το σμήγμα, το οποίο είναι το λάδι που υπάρχει φυσικά στο δέρμα.  Όταν εφαρμόζεται το σαλικυλικό οξύ απορροφάει την περίσσεια λιπαρότητα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθαρίζοντας τους πόρους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΒΗΤΑ ΥΔΡΟΞΥΟΞΕΟ: ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Τα βήτα υδροξυοξέα χρησιμοποιούνται κυρίως για την απολέπιση και την πρόληψη της ακμής, και επίσης λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, καθιστώντας τα ιδανικά για την επούλωση του ερεθισμένου δέρματος.  Ακριβώς όπως το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που του επιτρέπουν να καταπολεμά τα βακτήρια στο δέρμα που προκαλούν ακμή.

Κάντε απολέπιση                                        

Το σαλικυλικό οξύ διεισδύει βαθιά στους πόρους και απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα, το νεκρό δέρμα και τα υπολείμματα.  Για εντατική θεραπεία απολέπισης, επιλέξτε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ.

Δέρμα με τάση ακμής/ Φραγμένοι πόροι

Η ικανότητα του σαλικυλικού οξέος είναι να καθαρίζει τους φραγμένους πόρους από τα προϊόντα μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τον ιδρώτα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους που οδηγούν σε ακμή και σε μαύρα στίγματα.

Το σαλικυλικό οξύ, αφού απορροφηθεί, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους από τα υπολείμματα που προκαλούν ατέλειες. Τα χημικά peeling με βάση το σαλικυλικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής.

Λιπαρή επιδερμίδα

Το δέρμα παράγει φυσικά σμήγμα για να διατηρεί τα κύτταρα ενυδατωμένα και υγιή.  Μερικά πράγματα ωστόσο όπως οι ορμόνες μπορεί να ωθήσουν το σώμα να παράγει υπερβολικό σμήγμα, κάνοντας το δέρμα λιπαρό.  Εδώ παίζει ρόλο το σαλικυλικό οξύ, το οποίο μειώνει την παραγωγή σμήγματος βοηθώντας στην εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων του σώματος.

Ερεθισμένο δέρμα

Το σαλικυλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα και μειώνει φυσικά την ερυθρότητα και το πρήξιμο, καθιστώντας το ιδανική λύση για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που μπορεί να είναι επιρρεπή σε εξανθήματα και ερεθισμούς που προκαλούνται από προϊόντα.

ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ VS ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

Το μυστικό για να επιλέξετε το ιδανικό προϊόν περιποίησης για εσάς είναι να κατανοήσετε το τύπο του δέρματος σας και ποια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, τα προϊόντα γλυκολικού οξέος μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενυδάτωσης του δέρματος και είναι ιδανικά για την αποκατάσταση του τόνου της επιδερμίδας, της βλάβης από τον ήλιο ή τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Εάν έχετε φυσικά λιπαρό δέρμα, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της περιττής λιπαρότητας.  Τα προϊόντα με βάση το σαλικυλικό οξύ είναι επίσης κατάλληλα για όσους είναι επιρρεπείς στην ακμή ή για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν μια θεραπεία απολέπισης στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους.

Όσοι έχουν μικτό δέρμα μπορούν να ωφεληθούν από τα προϊόντα με χαμηλή συγκέντρωση γλυκολικού οξέος και σαλικυλικού οξέος.  Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε και τα δύο προϊόντα στη ρουτίνα σας, αποφύγετε τη χρήση δύο διαφορετικών προϊόντων με υψηλές συγκεντρώσεις οποιουδήποτε οξέος, καθώς το πολύ οξύ μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.   Το προϊόν ACTIVE PURENESS CORRECTOR περιέχει έναν συνδυασμό γλυκολικού και αμυγδαλικού οξέος, τα οποία μαζί δημιουργούν μια ελαφριά απολέπιση, δρώντας στο δέρμα φωτίζοντας και εξισορροπώντας το.