ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν τα αντιγηραντικά  προϊόντα περιποίησης λειτουργούν πραγματικά;  Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να σταματήσετε το ρολόι και να σβήσετε τις χρόνιες ρυτίδες που έχουν δημιουργηθεί από την έκθεση στον ήλιο και την ξηρότητα… σωστά;

Ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται συχνά σε αυτά τα προϊόντα είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο εμφανίζεται στις λίστες συστατικών για δέρματα που θέλουν γέμισμα και ενυδάτωση, αλλά και σε  δεκάδες άλλα προϊόντα ομορφιάς.  Η δημοφιλία αυτού του συστατικού είναι εύλογη γιατί η επιστήμη έχει δείξει ότι το υαλουρονικό οξύ μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και προσφέρει ισχυρά αντιγηραντικά οφέλη.  Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το βασικό συστατικό και πρέπει να ενσωματωθεί στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας;

“Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αφυδάτωση είναι μια πάθηση του δέρματος, όχι ένας τύπος δέρματος!  Ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας, επομένως το υαλουρονικό οξύ μας ωφελεί όλους.”

Elisabeth Nehme,  Πιστοποιημένη αισθητικός  και Master Educator της [ comfort zone ]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Ενώ το υαλουρονικό οξύ ή αλλιώς HA, περιέχεται στα προϊόντα που προτιμούν και επιλέγουν οι καταναλωτές, στην πραγματικότητα υπάρχει ήδη στο σώμα μας, στις αρθρώσεις, στα μάτια, στα νεύρα και σε άλλα σημεία.  Το υαλουρονικό οξύ μαλακώνει και λιπαίνει αυτά τα μέρη του σώματος, διασφαλίζοντας ότι το σώμα  έχει την κατάλληλη υγρασία για να παραμείνουν ελαστικά και νεανικά.  Υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος για να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Τα προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ φροντίζουν το δέρμα διατηρώντας τα επίπεδα ενυδάτωσής του και δεσμεύοντας την περιεκτικότητα του σε νερό, βοηθούν επίσης το δέρμα και του προσφέρουν πιο σφριγηλή όψη, μειώνοντας πιθανώς την εμφάνιση των ρυτίδων.  Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μεταφέρει 1000 φορές το βάρος του σε νερό!

Άλλο ένα ενεργό συστατικό παρόμοιο με το υαλουρονικό οξύ είναι το υαλουρονικό νάτριο.  Το υαλουρονικό νάτριο αναφέρεται συχνά και ως υαλουρονικό οξύ στις λίστες συστατικών των προϊόντων, αλλά επειδή και τα δύο αυτά στοιχεία έχουν μεγάλα οφέλη για το δέρμα, δεν έχει σημασία τι τύπο υαλουρονικού οξέος περιέχουν τα προϊόντα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ;

Όταν διαβάζετε τη λίστα με τα συστατικά των προϊόντων , το τελευταίο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η συγκέντρωση του υαλουρονικού οξέος.  Ορισμένα προϊόντα ισχυρίζονται ότι περιέχουν 99% υαλουρονικό οξύ, κάτι που θα μας φανεί πιο αποτελεσματικό από ένα προϊόν που περιέχει 1% υαλουρονικό οξύ.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.  Για αρχή, προϊόντα που αναφέρουν ότι περιέχουν πάνω από 1-2% υαλουρονικό οξύ είναι παραπλανητικά.  Αυτό που ισχύει είναι ότι το προϊόν είναι κατά 99% συνδυασμός υαλουρονικού οξέος και νερού, αλλά δεν αναφέρεται τι ποσοστό υαλουρονικού οξέος περιέχεται.

Μάλιστα, μια χαμηλή (1-2%) περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ είναι καλύτερη για το δέρμα.  Τα περισσότερα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα δέρματος εμπίπτουν σε αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης υαλουρονικού οξέος, αλλά ένας αισθητικός ή δερματολόγος μπορεί να σας προτείνει υψηλότερη συγκέντρωση αν χρειαστεί.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

Για να κατανοήσετε εάν το υαλουρονικό οξύ είναι το σωστό συστατικό που χρειάζεστε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι θέλετε να σας παρέχει το προϊόν σας.  Το υαλουρονικό οξύ έχει 4 σημαντικά οφέλη, που το έχουν κάνει τόσο διάσημο τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Έχει αντιγηραντική δράση

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μειώσει σε βάθος τις υπάρχουσες ρυτίδες, καθιστώντας το ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό.  Με την σύνθεση του νερού στα κύτταρα μας, το υαλουρονικό οξύ τα «γεμίζει» προσφέροντας στο δέρμα σφριγηλό και νεανικό αποτέλεσμα.

Δεν ερεθίζει το δέρμα

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ίσως η λέξη οξύ να σας τρομάζει και έτσι δεν επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ.  Αν και πολλά όξινα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος μπορεί να είναι επικίνδυνα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Όχι όμως το υαλουρονικό οξύ.  Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο υαλουρονικό οξύ είναι σπάνιες και τα τοπικά προϊόντα που το περιέχουν είναι ασφαλή ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.  Αν και είναι πιο κατάλληλο για ώριμες ή αφυδατωμένες επιδερμίδες, το υαλουρονικό οξύ συνιστάται για όλους τους τύπους δέρματος.

Ενυδατώνει φυσικά

Σε αντίθεση με τις ενυδατικές κρέμες, το υαλουρονικό οξύ δεν κάθεται στην επιφάνεια του δέρματος προκαλώντας λιπαρότητα, αλλά προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.  Για όσους έχουν λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που πρέπει να περιέχεται στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Είναι κατάλληλο και  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρά το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική περίοδος, πολλές γυναίκες υιοθετούν μια πιο ελαφριά ρουτίνα περιποίησης για την επιδερμίδα τους, για να αποφύγουν τυχόν επιβλαβές επιπτώσεις.  Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, το υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως ασφαλές για την περίοδο της εγκυμοσύνης η την περίοδο θηλασμού.  

Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση υαλουρονικού οξέος ή άλλων προϊόντων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σας συνιστούμε να πάρετε τη γνώμη του γιατρού σας.   

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υαλουρονικό οξύ εξωτερικά, ως μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας, αλλά ένας δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει υαλουρονικό οξύ και για χρήση από το στόμα.  Το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης διαθέσιμο ως δερματικό συμπλήρωμα για όσους θέλουν να ανορθώσουν περαιτέρω τα χείλη η τα μάγουλα τους.  Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες θεραπείες όπως ο καθαρισμός προσώπου.

Εάν θέλετε να προσθέσετε υαλουρονικό οξύ στην καθημερινή σας περιποίηση, παρακάτω θα βρείτε διάφορες επιλογές από προϊόντα της [ comfort zone ].

  • Δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου όπως η HYDRAMEMORY CREAM, εάν θέλετε να ενισχύσετε άμεσα τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος σας χωρίς να προκαλέσετε ανεπιθύμητη λιπαρότητα.
  • Εάν χρησιμοποιείται ήδη μια ενυδατική κρέμα τότε ένας ορός με υαλουρονικό οξύ όπως το SKIN REGIMEN HA BOOSTER θα σας προσφέρει πολλά οφέλη κατά της γήρανσης. Ο ορός της [ comfort zone ]  SKIN REGIMEN HA BOOSTER περιέχει τρεις μορφές  υαλουρονικού οξέος, για να ελαχιστοποιήσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να εξισορροπήσει τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης.
  • Τα προϊόντα υαλουρονικού οξέος είναι ήπια και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τα χρησιμοποιούν και δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΤΕ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΣ

Συνδυάστε το με προϊόντα Βιταμίνης C ή Ρετινόλης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη αυτού του συστατικού.

Η προσθήκη ενός όρου βιταμίνης C SKIN REGIMEN  BOOSTER με το υαλουρονικό οξύ συνδυάζει ένα πρόσθετο όπλο στην καταπολέμηση της γήρανσης, καθώς εξουδετερώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της ίδιας της βιταμίνης C και με τις ενυδατικές του ιδιότητες, καταστρέφει τη φυσική επίδραση της ξηρότητας και του ερεθισμού.  Επιπλέον, η βιταμίνη C, προσφέρει ένα άλλο σημαντικό αντιγηραντικό όφελος: την αναστροφή της βλάβης από τον ήλιο. Μαζί, η βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ αυξάνουν τη λάμψη, τη σφριγηλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος.

Ο συνδυασμός του υαλουρονικού οξέος και ενός φυσικού ορού ρετινόλης SKIN REGIMEN RETINOL BOOSTER μπορεί να βελτιώσει δραστικά την εμφάνιση των ρυτίδων, καθώς η ρετινόλη διεγείρει το σώμα και παράγει με φυσικό τρόπο κολλαγόνο. Όπως το υαλουρονικό οξύ, έτσι και το κολλαγόνο συσφίγγει τα κύτταρα του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες. Όπως η βιταμίνη C, έτσι και τα προϊόντα ρετινόλης μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, όμως καθίστανται τέλεια για χρήση σε συνδυασμό με μια ρουτίνα που περιέχει ήδη υαλουρονικό οξύ.

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΩΝΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ;

Η δημιουργία της τέλειας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα.

Απλώς επιλέξτε προϊόντα με συστατικά που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της επιδερμίδα σας και να σας δώσουν λάμψη, ενυδάτωση ή σύσφιξη.

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, η [ comfort zone ] σας προσφέρει καθαρά, ισχυρά και vegan προϊόντα, σχεδιασμένα για να σας κάνουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα!  Με προϊόντα περιποίησης δέρματος κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για όλες τις ηλικίες, η [ comfort zone ] είναι ο τέλειος σύντροφος στο ταξίδι περιποίησης της επιδερμίδας σας.