ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ B CORP®: ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Το 2016 το Davines Group εντάχθηκε στην οικογένεια των B Corps με βαθμολογία 99 points. Το 2020, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλαμε, επαναπιστοποιηθήκαμε βελτιώνοντας τη βαθμολογία στους 117,4 points.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Για τo Davines Group, το 2019 ήταν η χρονιά της επαναπιστοποίησης ως B Corp® εταιρία. Μια σημαντική στιγμή που είδε ολόκληρη την εταιρεία να δεσμεύεται να ολοκληρώσει τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από το 2016, με σκοπό τη βελτίωση του θετικού μας αντίκτυπου στον πλανήτη και τους ανθρώπους.

 

Στόχος μας αυτή τη χρονιά δεν ήταν μόνο να  λάβουμε την πιστοποίηση B Corp για ακόμη μια φορά και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από το  σημαντικότερο παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών που υιοθετούν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά Θέλαμε να βελτιώσουμε σημαντικά τη βαθμολογία που πετύχαμε το 2016 και τα καταφέραμε! Πριν από τρία χρόνια, η βαθμολογία μας ήταν 99, ενώ το 2020 έχουμε επιτύχει βαθμολογία 117,4.

117.4 is not just a number

Είναι η επιβεβαίωση ότι το Davines Group δεσμεύεται καθημερινά με στόχο την βελτίωση των θετικών επιπτωσεών της στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αυτή η αξία καθοδηγεί τις σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Διαφάνεια στη δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας, στην εκπαίδευση για την ένταξη και στην επικοινωνία με τους προμηθευτές.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μεγάλη σημασία δίνεται στην επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού μέσω μαθημάτων κατάρτισης.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Υποστηρίζουμε τις γυναίκες με προαιρετική άδεια μητρότητας που χορηγεί το 60% των αποδοχών σε σύγκριση με το τυπικό 30% που ορίζει ο νόμος. Επίσης, οι πατεράδες απολαμβάνουν παροχές, όπως 5 ημέρες άδεια πατρότητας επί πληρωμή επιπλέον αυτών που ορίζει σήμερα ο νόμος. 

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ 100% ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ

Το 2019 ο όμιλος Davines πέτυχε ουδετερότητα σε άνθρακα μειώνοντας και αντισταθμίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλων των γραφείων του παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε για το Ethiotrees Project.

0% ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ

Κανένα από τα απόβλητα που παράγονται από το εργοστάσιο παραγωγής και τα γραφεία της έδρας του Davines Village στην Πάρμα δεν απορρίπτεται σε χωματερή.

ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΟ

Όλα τα απόβλητα επεξεργάζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια, ενώ μόνο ένα πολύ μικρό υπολειμματικό μέρος αποτεφρώνεται. 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΔΡΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΑ

Η τοπική δέσμευση να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία μέσω της υλοποίησης και ανάπτυξης εταιρικών εθελοντικών προγραμμάτων και προγραμμάτων κοινωνικού μάρκετινγκ με θετικό αντίκτυπο. Θα θέλατε ένα παράδειγμα; Κάντε κλικ εδώ και ενημερωθείτε για τα βιώσιμα έργα μας!

ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ

Η Davines παρέχει υποστήριξη σε προμηθευτές και πελάτες στο ταξίδι προς την πιστοποίηση B Corp και δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταξύ του ιταλικού B Corpsφ για την προώθηση της αξίας της αλληλεξάρτησης. 

B CORP®, ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Για να γίνει μια εταιρεία B Corp® πρέπει να ολοκληρώσει μια αξιολόγηση του αντίκτυπου B, μια ποσοτική διαδικασία που αναλύει κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μετρά με ακριβή βαθμολογία τον αντίκτυπο σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος. Μόνο οι εταιρείες των οποίων η βαθμολογία είναι υψηλότερη από 80 βαθμούς σε σύνολο 200 μπορούν να γίνουν B Corps.

 

Η Davines έγινε B Corp® με βαθμολογία 99points το 2016, αλλά η πιστοποίηση έχει ισχύ τριών ετών, μετά την οποία η διαδικασία αξιολόγησης πρέπει να επαναληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τα πρότυπα βιωσιμότητας έχουν διατηρηθεί και βελτιωθεί. Αυτό ακριβώς συνέβη στη Davines και το 2020 βελτιώσαμε τη βαθμολογία μας έως και 117,4 points.

Sonia Ziveri
Chief Sustainability Officer
Davines
“Η μέτρηση και η πρόκληση του εαυτού μας να αποφέρουμε όλο και πιο θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και το περιβάλλον είναι ένα κοινό συναίσθημα μεταξύ των Β Corps. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν πλέον εταιρείες που δε μοιράζονται και δεν εφαρμόζουν αναγεννητικές δράσεις για να επιστρέφουν περισσότερα από όσα παίρνουν.”

Γιατί οι Β Corps διαφέρουν από τις άλλες εταιρείες;

Το να είσαι B Corp® σημαίνει να πιστεύεις σε ένα εναλλακτικό επιχειρηματικό μοντέλο όπου ο σεβασμός προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον είναι το επίκεντρο των καθημερινών δραστηριοτήτων.

 

Η Davines δεν είναι μόνο μια πιστοποιημένη B Corporation®, αλλά το 2019 έγινε επίσης μια Benefit Corporation. Ας μάθουμε τι σημαίνουν αυτοί οι ορισμοί.

 

 

 

 

 

STANDARD COMPANY

Σκοπός της είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα με διανομή κερδών και μερισμάτων μεταξύ των μετόχων.

 

 

 

 

 

B CORP®

Αντίθετα, οι Β Corporations επιλέγουν να διανέμουν την αξία που δημιουργούν όχι μόνο μεταξύ των μετόχων, αλλά και μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών, δηλ. των εργαζομένων, των προμηθευτών, της τοπικής κοινότητας όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, του περιβάλλοντος.

 

Η Davines είναι B Corp® από το 2016.

 

 

 

 

 

BENEFIT CORPORATION

Όταν μια εταιρεία αποφασίζει να γίνει Benefit Corporation, ενισχύει στο καταστατικό της τη δέσμευση να λειτουργεί όχι μόνο για το κέρδος, αλλά και προς όφελος του πλανήτη και της κοινότητας. 

 

Η Davines είναι Benefit Corporation από το 2019.

ΕΓΓΡΑΦH NEWSLETTER

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό δελτίο [ comfort zone ]

και να ενημερώνομαι για όλα τα νέα!