Πως να ενσωματώσουμε πρεβιοτικά και προβιοτικά στην περιποίηση του δέρματος

Το δέρμα μας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα κυττάρων που εξυπηρετεί ζωτικές λειτουργίες, από τη ρύθμιση της εσωτερικής μας θερμοκρασίας έως την προστασία μας από τα μικρόβια. Η φροντίδα του δέρματος συχνά επικεντρώνεται στη θεραπεία της εξωτερικής όψης του δέρματος με προϊόντα τοπικής χρήσης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ορατών προβλημάτων όπως η γήρανση, η ακμή ή ο αποχρωματισμός.

Ωστόσο, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και είναι σημαντικό να εστιάσουμε στη θεραπεία του από μέσα προς τα έξω. Είμαστε εξοικειωμένοι με τα οφέλη της λήψης προβιοτικών για την υγεία του εντέρου, τη λειτουργία των οργάνων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά αυτό το υγιές βακτήριο παίζει επίσης τεράστιο ρόλο στη ζωτικότητα, την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος.

ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ vs ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ

Ο όρος “πρεβιοτικά” ξεχωρίζει τελευταία στην προσωπική φροντίδα. Αυτή η “προβιοτική τροφή” είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην ολιστική προσέγγιση για την ολοκληρωμένη υγεία και ευεξία του δέρματος. Τα προβιοτικά λειτουργούν ως ζωντανά βακτήρια που δουλεύουν συνεχώς για να εξισορροπήσουν το σώμα μας, ενώ τα πρεβιοτικά λειτουργούν ως η τροφή που καταναλώνει αυτά τα καλά βακτήρια.

Τα προβιοτικά θεωρούνται εδώ και καιρό ως ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη συνολική υγεία – δίνοντας τη θέση σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, με λιγότερα πεπτικά προβλήματα και νεανική ζωτικότητα. Όταν η πέψη μας λειτουργεί, το σώμα μας μπορεί να συλλέξει καλύτερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που βάζουμε σε αυτό και στη συνέχεια να τα διοχετεύει εκεί όπου τα όργανα, τα αγγεία, οι αρθρώσεις και οι μύες μας το χρειάζονται.

Εάν καταναλώνουμε φρέσκα φρούτα, βιολογικά λαχανικά, άφθονο νερό και απαραίτητα λιπαρά οξέα, το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα και μπορεί να παράγει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, διοχετεύοντάς τα στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Τα πρεβιοτικά βοηθούν το καλό βακτήριο μέσα και επάνω στο σώμα μας να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Ενώ τα πρεβιοτικά μπορούν να ληφθούν από το στόμα για να διευκολυνθεί η εξάπλωση υγιών βακτηρίων του εντέρου, προκύπτει μία έρευνα που δείχνει ότι τα πρεβιοτικά κάνουν θαύματα για το δέρμα όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Η ισορροπία του δέρματός μας βασίζεται σε ένα υγιές μικροβίωμα που μπορεί να προστατέψει, να ενυδατώσει και να αποκαταστήσει κάθε μέρα. Χωρίς μια πλούσια παροχή πρεβιοτικών, τα υγιή βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας και στο σώμα μας θα είχαν λιγότερα καύσιμα για να λειτουργήσουν και να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Τα πρεβιοτικά ενθαρρύνουν τα προβιοτικά να ευδοκιμήσουν και να διαιωνίσουν ένα ευεργετικό, εξωτερικό βιομόριο στο δέρμα μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ;

Πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος αποτελούνται από συστατικά που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα ζητήματα όπως ακμή, υπερβολική παραγωγή λιπαρών ουσιών, φλεγμονή, ξηρότητα κ.λπ. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά επειδή χρησιμοποιούν συμπυκνωμένα βασικά συστατικά για την καταπολέμηση και επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ωστόσο, για να γίνει αποτελεσματικό οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, πρέπει να έχει μια σταθερή βάση. Προωθώντας ένα σταθερό, υγιές και λειτουργικό μικροβίωμα, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να στοχεύσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα δερματικά σας προβλήματα.

Τα πρεβιοτικά προσφέρουν την τροφή για προβιοτική φροντίδα του δέρματος για να δημιουργήσουν ένα ιδανικό έδαφος. Μια ποικιλία προϊόντων μπορεί να περιέχει πρεβιοτικά, δίνοντας στο δέρμα σας άφθονη ευκαιρία να απορροφήσει αυτήν την πηγή τροφής και να ενθαρρύνει την εξάπλωση των προβιοτικών.

Η σειρά προϊόντων Remedy περιλαμβάνει ελαφριές κρέμες και έλαια προσώπου που περιέχουν πρεβιοτικά, προσφέροντας μια φανταστική επιλογή για προβιοτική φροντίδα του δέρματος. Κάθε επιστημονικά κατασκευασμένη σύνθεση λειτουργεί για να παρέχει άφθονα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σας, ενώ παράλληλα το θρέφει, το ενισχύει και το επαναφέρει. Η Remedy Defense Cream περιέχει τον προβιοτικό ολιγοσακχαρίτη άλφα-γλυκάνης φυσικής προέλευσης, ο οποίος προέρχεται από φυσικά σάκχαρα και βοηθά τα προβιοτικά στο δέρμα μας να αποκαταστήσουν τη φυσική του ισορροπία αντικαθιστώντας το κακό βακτήριο με καλό.

Το Remedy Serum μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια κάθε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας το πρωί ή το βράδυ, μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, αλλά πριν από την ενυδάτωση. Αυτός ο ορός, ελαφρύς σαν πούπουλο, απορροφάται εύκολα στο δέρμα, προσφέροντας υψηλή συγκέντρωση πρεβιοτικών που βοηθούν τα καλά βακτήρια μας να καταπολεμήσουν την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και τα σπασίματα.

ΤΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ;

Γνωρίζουμε πώς αν και το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να επιβιώσει, μπορεί να κουραστεί όταν αμύνεται καθημερινά. Οι εξωτερικοί στρεσογόνοι παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης, των συνθετικών συστατικών, της κακής διατροφής, των σκληρών καιρικών συνθηκών και του ήλιου μπορούν να εξαντλήσουν το μικροβίωμα του δέρματος και να παρουσιάσει ευαισθησία με συμπτώματα γήρανσης, ξηρότητας και ερεθισμού. Δεδομένου ότι τα πρεβιοτικά συμβάλλουν στη φυσική κατάσταση του δέρματος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που συμπληρώνουν αυτήν την οργανική προσέγγιση. Οι θεραπείες περιποίησης δέρματος που είναι φορτωμένες με χημικά, συντηρητικά και συνθετικά συστατικά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα προβιοτικά μπορεί να είναι ευαίσθητα σε εξωτερικούς παράγοντες και να μην ευδοκιμούν σε προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες, ακόμη και αν περιέχουν πρεβιοτικά. Τα καλλυντικά μπορεί επίσης να ευθύνονται για την εξάλειψη του ευαίσθητου βακτηρίου του δέρματός μας. Χρησιμοποιήστε μακιγιάζ χωρίς πυριτικό άλας και άρωμα για να μειώσετε την πιθανότητα ερεθισμού. Αφαιρέστε το μακιγιάζ στο τέλος της μέρας με ένα αποτελεσματικό καθαριστικό και καταπραϋντικό τονωτικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Αναζητήστε καθαριστικά, τονωτικά και ενυδατικές κρέμες που διαθέτουν οργανικά συστατικά και υψηλής ποιότητας βασικά έλαια. Η σειρά REMEDY της [comfort zone] χωρίς άρωμα και με βάση υψηλής ποιότητας έλαια περιλαμβάνει ένα απαλό καθαριστικό και αναζωογονητικό τονωτικό που προετοιμάζουν το δέρμα για καλύτερη λήψη πρεβιοτικών. Με περισσότερα από 90% συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτά τα προϊόντα αξιοποιούν τη δύναμη της μητέρας φύσης και βοηθούν το δέρμα σας να αναπτυχθεί στην πιο φυσική του κατάσταση.

Σακχαρόζη

Η ζάχαρη παρέχει καύσιμα για να ανθίσουν και να εξαπλωθούν τα προβιοτικά του δέρματός μας, ενώ παράλληλα βοηθά στην απολέπιση χωρίς να αφαιρέσει τη φυσική υγρασία του δέρματος. Η προβιοτική φροντίδα του δέρματος που περιέχει σακχαρόζη μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής.

Γαλακτικό οξύ

Αυτό το λιπαρό οξύ ενθαρρύνει επίσης την εξάπλωση των καλών βακτηρίων στο δέρμα, παρέχοντάς του απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το γαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στη φροντίδα του δέρματος για την καταπολέμηση του υπερχρωματισμού, των κηλίδων γήρανσης και του αποχρωματισμού, ενώ τελευταία έχει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πρεβιοτικής φροντίδας του δέρματος.

ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΗ
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;

Τα προβιοτικά στη φροντίδα του δέρματος ευδοκιμούν όταν συνδυάζονται με ορισμένα βασικά συστατικά. Το δέρμα στο πρόσωπο μας δέχεται καθημερινά πολλούς στρεσογόνους παράγοντες, προκαλώντας συσσώρευση ρύπων και φράξιμο των πόρων. Τα υγιή βακτήρια δεν ευδοκιμούν σε αυτόν τον τύπο περιβάλλοντος και μπορούν να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν πολύ καλύτερα σε μια επιφάνεια όπου έχει γίνει απολέπιση.

Το υαλουρονικό οξύ* είναι ένα βασικό συστατικό που περιέχεται στα προϊόντα αντιγήρανσης, προτρέποντας το δέρμα μας να κρατήσει επιπλέον υγρασία. Δημιουργώντας μια ενυδατωμένη επιφάνεια, το μικροβίωμά μας έχει περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει. Η σειρά Hydramemory διαθέτει βασικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του HA, που απορροφάται εύκολα στο διψασμένο δέρμα. Το λάδι Moringa και φυσικά εκχυλίσματα από μήλα, φακές και καρπούζια ενισχύουν το φυσικό φράγμα του δέρματος.

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ SKINCARE ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ;

Δεδομένου ότι τα πρεβιοτικά είναι μια απαραίτητη πηγή τροφής που βοηθά τα προβιοτικά να ευδοκιμήσουν, όλοι οι τύποι δέρματος επωφελούνται από την προβιοτική φροντίδα του δέρματος. Η σταθεροποίηση της ισορροπίας του δέρματος και η επιστροφή της φυσικής, υγιούς χλωρίδας στην επιφάνειά της, δημιουργεί ένα ισχυρό φράγμα που μπορεί να αντέξει κάποιους στρεσογόνους παράγοντες. Ακόμα κι αν δεν υποφέρετε από ακμή ή ξηρότητα, η προσθήκη προβιοτικής φροντίδας δέρματος στο καθημερινό σας πρόγραμμα μπορεί να σας οδηγήσει σε επιτυχία μακροπρόθεσμα, όταν προκύψουν ζητήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Όσο πιο ενυδατωμένο και υγιές είναι το δέρμα μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να παραμείνει νεανικό και ζωντανό καθώς μεγαλώνουμε. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κάθε χρόνο, αλλά συνδυάζοντας προϊόντα με υαλουρονικό οξύ* και πρεβιοτικά μαζί, μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα κύτταρά μας να συγκρατούν την υγρασία διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία καλών βακτηρίων.

Τα πρεβιοτικά επαναφέρουν το δέρμα μας στην πιο φυσική του κατάσταση παρέχοντας τροφή στο πεινασμένο μικροβίωμά μας. Χωρίς αυτήν την απαραίτητη πηγή τροφής, το δέρμα μας προσπαθεί συνεχώς να αναπληρώσει. Το θαμπό δέρμα, η ερυθρότητα, ο ερεθισμός και η φλεγμονή είναι όλα αποτελέσματα εξαντλημένου και κουρασμένου δέρματος.

Τρέφουμε το σώμα μας με υγιή, οργανικά θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να λειτουργεί και να ευδοκιμεί. Προσθέστε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μια ενυδατική κρέμα με πρεβιοτικά για να προωθήσετε ένα υγιές και ζωντανό δέρμα.

*υαλουρονικό νάτριο