Οι καλύτεροι τρόποι για να προστατέψετε τον δερματικό φραγμό

Ο δερματικός φραγμός –ή αλλιώς κεράτινη στιβάδα- είναι η πρώτη γραμμή άμυνας της επιδερμίδας ενάντια σε ρύπους, βακτήρια, τοξίνες και άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τον δικό σας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον δερματικό σας φραγμό

Ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνολική υγεία και ζωντάνια σας. Θα πρέπει να φροντίζεται και να προστατεύεται, αλλά μερικές φορές η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας μπορεί να είναι αρκετά κουραστική και από μόνη της. Υπάρχει η περίπτωση να απλώσετε στο δέρμα προϊόντα που δε γνωρίζετε και θα μπορούσαν να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Έτσι, αντί να βοηθήσουν το δέρμα, εμποδίζουν την υγεία του. Η γνώση και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το φράγμα του δέρματος είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη δημιουργία και τη διατήρηση της υγείας του. Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το φράγμα του δέρματος;

Το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας ονομάζεται κεράτινη στιβάδα ή φράγμα του δέρματος. Προστατεύει το υπόλοιπο δέρμα από τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών φαινομένων, των ρύπων, των τοξινών, των βακτηρίων και πολλά άλλα.

Γιατί το δερματικό σας φράγμα είναι τόσο σημαντικό;

Ο συνεχής κύκλος αποβολής των κυττάρων του δέρματος κάνει πολύ περισσότερα από το να διατηρεί το δέρμα φρέσκο ​​και υγιές. Το φράγμα του δέρματος εκτελεί ζωτικής σημασίας λειτουργίες όπως η παρακολούθηση της απώλειας νερού, η πρόληψη ασθενειών όπως οι ιογενείς λοιμώξεις και η διακοπή της διείσδυσης των βακτηρίων στο δέρμα μας, κάτι που προκαλεί φοβερές εκρήξεις και ακμή. 

Σκεφτείτε την κεράτινη στιβάδα ως έναν τοίχο από τούβλα με κονίαμα που κρατά κάθε τετράγωνο στη θέση του. Όταν το φράγμα του δέρματος έχει υποστεί ζημιά, είναι σαν το κονίαμα να αρχίζει να σπάει και να θρυμματίζεται, αφήνοντας κενά κατά μήκος του τοίχου από τούβλα.

Αυτές οι τρύπες στο φράγμα του δέρματος μπορούν να αφήσουν μια πληθώρα ανεπιθύμητων ουσιών και ερεθιστικών ουσιών – βακτηρίων, μυκητών, ρύπων και άλλων. Μόλις αυτοί οι ανεπιθύμητοι εισβολείς είναι μέσα, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στα άλλα επιδερμικά στρώματα και να προκαλέσουν χρόνιο ερεθισμό σε θερμοκρασίες, υφάσματα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Είναι δύσκολο να ξαναχτίσεις το φράγμα του δέρματος αν υποστεί ζημιά.

Τι καταστρέφει το δερματικό σας φράγμα;

Δυστυχώς, δεν είναι δύσκολο να καταστρέψετε το φράγμα του δέρματος σας. Μια ποικιλία παραγόντων από τη φύση και τη φροντίδα μπορεί να μας επηρεάσει πολύ σε ένα ευαίσθητο, εύκολα μεταβαλλόμενο φράγμα του δέρματος. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι κύριες αιτίες ενός φθαρμένου δερματικού φραγμού και λάβετε δράση τώρα!

Ηλικία και Γονίδια

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας γίνεται λιγότερο εξοπλισμένο για να κρατήσει την απαραίτητη υγρασία. Η κερατίνη και τα λιπίδια που αποτελούν το φράγμα του δέρματος δεν ανατρέπονται τόσο γρήγορα. Καθώς η ξηρότητα μπορεί εύκολα να σπάσει το φράγμα του δέρματος, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε και να διατηρήσετε ένα υγιές πρόγραμμα περιποίησης που να εστιάζει στην προστασία του δέρματός σας, ειδικά αν είναι ώριμο. Συγκεκριμένα, οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι εκείνοι με χλωμό δέρμα έχουν φυσικά λεπτότερο δέρμα και έτσι είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβη του φραγμού του δέρματος.

Υπερβολικά ενθουσιώδης περιποίηση

Τα σκληρά, συνθετικά καθαριστικά μερικές φορές αφαιρούν εύκολα το δέρμα από όλο το λιπαντικό σμήγμα, καθιστώντας το πολύ πιο επιρρεπές σε ξηρότητα και ρωγμές. Τα φυσικά απολεπίστηκα όπως οι κόκκοι, η άμμος ή η ζάχαρη μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν μικροαπόξεση και σχισμές στο δέρμα. Ταυτόχρονα, ο υπερβολικός καθαρισμός ή τόνωση μπορεί να είναι εξίσου κακός, με αποτέλεσμα να σπάσει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, επιτρέποντας τη διείσδυση περισσότερων ερεθιστικών ουσιών και διαιωνίζοντας τον κύκλο.

Ξηρότητα

Ο κρύος καιρός, ο αέρας ή τα κλειστά κλιματιστικά δημιουργούν σκληρό περιβάλλον για το δέρμα μας και την αλληλοσυνδεόμενη δομή που αποτελεί την κεράτινη στιβάδα μας. Κάθε φορά που τυχαίνει να περνάτε χρόνο σε υπερβολικά κρύο ή ζεστό κλίμα, προστατέψτε την περιεκτικότητα νερού του φραγμού του δέρματος, εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό προϊόν για να διατηρήσετε την ενυδάτωση του δέρματος και να αποτρέψετε την ξηρότητα.

Πάρα πολύς Ήλιος

Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB επιδεινώνει γρήγορα τον εξωτερικό φραγμό του δέρματος και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως το μελάνωμα. Επιπλέον, πολύς χρόνος στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φωτογήρανση, κηλίδες στον ήλιο και γενικά να επηρεάσει την καλλυντική εμφάνιση του εξωτερικού μας στρώματος. Φοράτε πάντα SPF όταν περνάτε χρόνο στον ήλιο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της καθημερινής μετακίνησής σας στη δουλειά.

Πώς να επιδιορθώσετε ένα φθαρμένο φράγμα του δέρματος;

Μην φοβάστε, υπάρχει ελπίδα για έναν τραυματισμένο δερματικό φράγμα. Το να απομακρυνθείτε από τα συνθετικά προϊόντα και να πείτε όχι στα ψεύτικα, φθηνά καθαριστικά είναι το πρώτο βήμα προς την επιδιόρθωση ενός φθαρμένου φραγμού του δέρματος. Επιστρέψτε στα βασικά και εξαλείψτε τα περιττά βήματα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπροστά στην επιλογή ενός καθαρού, εξαιρετικά φυσικού προγράμματος που θα αποκαταστήσει την υγεία του δέρματός σας.

Επιπλέον, απαλλαγείτε από σκληρά προϊόντα και άλλα που περιέχουν συνθετικά αρώματα, σιλικόνες, SLS και SLES και προτιμήστε φυσικές επιλογές που θα λειτουργούν με το δέρμα σας και όχι ενάντια σε αυτό. Δώστε στο δέρμα σας ένα διάλειμμα και διακόψτε τη χρήση φυσικών αντικειμένων απολέπισης, όπως πετσέτες ή γάντια και επιλέξτε ένα πιο ήπιο τζελ απολέπισης ή καθαριστικό με βάση την κρέμα.

Εάν το δέρμα ερεθίζεται συνεχώς, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να λάβετε μια επαγγελματική βοήθεια για το πώς να επαναφέρετε το δέρμα σας στη φυσική του, υγιή κατάσταση.

Πώς να προστατέψετε τον δερματικό σας φραγμό;

Πρώτα απ ‘όλα, επιλέξτε καθαριστικά προσώπου, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες και μάσκες που περιέχουν υγραντικά, μαλακτικά, κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σειρά Remedy σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του εξαιρετικά ευαίσθητου δέρματος, με τάση για ερυθρότητα και να αναπτύξει λύσεις που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να επουλωθεί χωρίς να επιδεινώσει οποιαδήποτε ευαισθησία. Οι φόρμουλες είναι εμπλουτισμένες με μεξικάνικο Hyssop, Marula Oil και Marvel από το Περού και λειτουργούν για να ηρεμήσουν και να προστατεύσουν το δέρμα προσφέροντας μια δόση ωφέλιμων πρεβιοτικών. Εντός της σειράς, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από καθαριστικά έως κρέμες και έλαια, που θα γίνουν βασικά στην αναζήτησή σας για μια υγιή και ισορροπημένη κεράτινη στιβάδα.

Αν ζείτε ή περνάτε χρόνο σε ιδιαίτερα κρύο και ξηρό κλίμα, η Remedy Defense Cream θα προσφέρει στο δέρμα σας όλη την προστασία και θρέψη που χρειάζεται.

RENIGHT

Όπως και το υπόλοιπο φυσικό μας σώμα, το δέρμα μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά για να λειτουργήσει σωστά. Μπορεί η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής γεμάτης με ολόκληρα τρόφιμα, βιταμίνες και μέταλλα να βοηθά στη σίτιση της επιδερμίδας, θα χρειαστεί όμως να την προστατέψετε και από έξω. Η γραμμή Renight είναι μια εξαιρετική ολονύκτια αντιοξειδωτική θεραπεία που θρέφει σε βάθος το φράγμα του δέρματος με τη βοήθεια πλούσιων υφών γεμάτες βιταμίνες, ενθαρρύνοντας την επιδιόρθωση του δέρματος ενώ κοιμάστε. Η κρέμα, το λάδι και η μάσκα Renight είναι τέλεια συμπληρώματα σε κάθε τύπο δέρματος για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός ενισχυμένου δερματικού φραγμού.

Πάντα να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο πριν κάνετε δραστικές αλλαγές στην περιποίηση του δέρματος. Όσον αφορά το φράγμα του δέρματος, όσο πιο κοντά στη φύση μπορείτε να φτάσετε με τα σκευάσματα που εφαρμόζετε, τόσο το καλύτερο. Η κεράτινη στιβάδα μας είναι καλά εξοπλισμένη για να χειριστεί μερικά από αυτά που της φέρνει η ζωή, αλλά επωφελείται απολύτως από ένα χέρι βοηθείας. Σε αυτό το γρήγορο, μολυσμένο περιβάλλον, είναι καλά αποδεδειγμένο ότι το δέρμα μας βρίσκεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η συνειδητή φροντίδα δέρματος της [comfort zone] συνδυάζει τη φύση με την επιστήμη για να προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων.