Αναγέννηση 2030

“Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που ανταποδίδουν”: κινούνται προς μια αναγεννητική οικονομία.”

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2030
Ο Davide Bollati – Πρόεδρος του ομίλου Davines – μιλά για το όραμά του για την εταιρεία και τον κόσμο τα επόμενα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 θα το θυμόμαστε ως το έτος της μεγάλης πανδημίας του κοροναϊού. Πώς όμως θα θυμόμαστε το 2030; Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ομίλου Davines, Davide Bollati, να μας συνοδεύσει σε μια βόλτα στο Davines Village και να μοιραστεί το όραμά του για τον κόσμο για την επόμενη δεκαετία.

Βιωσιμότητα: Αλλαγή στο μοντέλο οικονομίας – αλλαγή προτύπου

 

Η υγειονομική και οικονομική κρίση που προκάλεσε ο COVID-19 μας έχει κάνει όλους να συνειδητοποιήσουμε -ακόμα και τους πιο δύσπιστους ανάμεσα μας- τη λεπτή ισορροπία που συνδέει τον άνθρωπο με το περιβάλλον. Κι όμως, η ίδια η ανθρωπότητα θέτει σε κίνδυνο αυτή την αρμονία, ακολουθώντας ένα οικονομικό παράδειγμα βασισμένο στην εκμετάλλευση φυσικών και ανθρώπινων πόρων.

“Αυτό το μοντέλο σαφώς δεν είναι πλέον βιώσιμο. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιβίωση του δικού μας είδους, χρειαζόμαστε μια αλλαγή προτύπου που αντιστρέφει την πορεία της γραμμικής οικονομίας. Το όραμά μου είναι κυκλικό και αναγεννητικό και στοχεύει στην αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας μεταξύ ανθρώπων και φύσης, επιστρέφοντας αυτό που έχουμε ήδη λάβει.”

 

Davide Bollati // Πρόεδρος της Gruppo Davines

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για “αναγέννηση”;

“Τους τελευταίους μήνες, ο όρος αναγεννητική οικονομία έγινε ολοένα και πιο παρών στο δημόσιο λόγο. Ωστόσο, η ίδια η έννοια της αναγέννησης είναι τόσο νέα και καινοτόμα που εξακολουθεί να ορίζεται καθώς μιλάμε.”

Όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά μάλλον ένα ολιστικό όραμα της κοινωνίας

“Ο τομέας που χρειάζεται επειγόντως την προσοχή μας αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα το περιβάλλον. Μας έχουν μείνει μόλις δέκα χρόνια για να εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα για ένα αναγεννητικό πρότυπο. Αν περιμένουμε πολύ, η ζημιά που προκάλεσε ο άνθρωπος, ξεκινώντας από την κλιματική αλλαγή, θα είναι μη αναστρέψιμη. Και οι συνέπειες θα επηρεάσουν αναπόφευκτα την κοινωνία, όπως την ξέρουμε σήμερα.”

Από τη μείωση στην αποκατάσταση

“Η Davines άρχισε να χρησιμοποιεί το motto “Sustainable Beauty” (βιώσιμη ομορφιά) το 2006. Σχεδόν πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν η έννοια της βιωσιμότητας όχι μόνο δεν ήταν της μόδας, αλλά ήταν άγνωστη. Προσπαθήσαμε έτσι να δημιουργήσουμε προϊόντα προσωπικής φροντίδας που θα φροντίζουν επίσης τον πλανήτη. Σήμερα, θέλουμε να εφαρμόσουμε το ίδιο πρωτοποριακό πνεύμα για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, προς μια αναγεννητική οικονομία που όχι μόνο μειώνει τις επιπτώσεις της, αλλά δίνει επίσης πίσω πόρους και αξία στον πλανήτη και τους ανθρώπους.”

Αναγέννηση 2030, μια συμμαχία για το μέλλον

 

Προκειμένου να προωθήσει τη δημιουργία μιας νέας βιώσιμης κοινωνίας, η Davines είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Regeneration 2030. Στόχος αυτής της συμμαχίας, που συγκεντρώνει ιδιωτικές εταιρείες και δημόσια ιδρύματα, είναι να έχει θετικό αντίκτυπο σε τρεις στρατηγικούς τομείς: οικονομία, περιβάλλον και κοινωνία. Η έναρξη αυτού του έργου θα είναι μια σύνοδος με ομιλητές και συντονιστές από όλο τον κόσμο, που θα συναντηθούν στην Πάρμα στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Η σύνοδος θα είναι δωρεάν και θα μεταδίδεται επίσης διαδικτυακά, για να επιτρέψει στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων να παρακολουθήσει και να λάβει μέρος στη συζήτηση. Για να μάθετε περισσότερα και να εγγραφείτε, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.regeneration2030.eco/event/parma